ZİRAAT ODASI BAŞKANI DURMUŞ ÜNER TARSİM SİGORTALARI HAKKINDA MESAJ YAYINLADI

Karapınar Ziraat odası başkanı Durmuş Üner;
Son yıllarda yaşanan İklim değişikliği ve buna bağlı olarak bu sene yaşanan iklimsel kuraklık nedeniyle TARSİM Tarım ürünleri sigortasının önemi ve gerekliliği bir daha anlaşılmaktadır.Dogal afetler nedeniyle üreticilerimizin yaşadığı ekonomik kayıpların telafisinin karşılanabilmesi için üreticilerimizin %50 poliçe tutarının Devlet tarafından karşılanan TARSİM sigortası yaptırması özellikle ilçemiz iklim şartlarında mecburi hale gelmektedir.dedi.
Başkan Üner; Bu durumun bilinciyle Karapınar Ziraat odası başkanlığı bünyesine BEREKET SİGORTA A.Ş Sigorta acenteliği alınarak TARSİM sigortaları ,üreticilerimize uygun ödeme koşulları ile ve üreticilerimizin kendilerinin belirleyeceği üretim miktarı,ürün satış miktarı,ekilen tohum cinsi vb.unsurlar karşılıklı bilgi alışverişi yapılarak en doğru poliçelendirme yapmaya başlamıştır.dedi.Üreticilerimizin bilgisi ve görüşleri alınarak yapılan sigortalama işleminde hasar anında gerçek değerler ile sigortalama yapıldıgından üreticilerimiz,oluşan hasar nedeniyle TARSİM Tarafından ödenecek hasar ödemelerinde sorun yaşamayacak ve eksiksiz tazminatını alabilecektir.dedi
Yaşanabilecek doğal afetler riskini en aza indirebilmek için üreticilerimizin en geç 10 Haziran 2021 tarihine kadar Mısır,Ayçiçeği,Ş.Pancarı ve diğer ekili tüm ürünlerini (hububat sigorta süresi sona erdi) Sigorta yaptırması için Odamıza uğramaları menfaatleri icabına olacaktır.dedi.
Başkan Durmuş Üner Acenteliğimiz bünyesinde bitkisel ürünler sigortası yanında hayvan hayat sigortası da yapılmaktadır dedi.
Bu vesile ile tüm üreticilerimize doğal afetlerden uzak bereketli bir sezon dilerim.
Durmuş Üner
Karapınar Ziraat odası başkanı