Tarım Bakanlığı,TZOB ve FAO'nun ortaklaşa düzenlediği Toplantıya Katıldık

Karapınar Ziraat Odası Olarak Takdir Ödülü Alındı

Dünya Gıda Gününde Karapınar Ziraat Odasına Takdir Ödülü;

Kutlama programına proje ve etkin çalışmalarından dolayı Odamızın özel davetli olarak katıldığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanımız tarafından etkin çalışmalarımızdan dolayı Başkan Durmuş ÜNER’in Madalyon ile ödüllendirildiği program yeni hizmete giren ve ilk programın gerçekleştiği TZOB OTEL de yapıldı.

TZOB, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO, bu yılki teması “İklim Değişiyor. O Halde Gıda ve Tarım da Değişmeli” olan Dünya Gıda Günü, TZOB’un eğitim merkezi olarak inşa ettiği ve ilk toplantısı yapılan TZOB Otel’de ortaklaşa kutlandı. Toplantıya, Bakan Faruk Çelik ve FAO Türkiye Temsilcisi Yuriko Shoji, milletvekilleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Müsteşar Nusret Yazıcı, 60 ülkeden büyükelçi, müsteşar, başkâtip, müşavir ve ataşe düzeyinde diplomatik temsilci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı müsteşar yardımcıları, genel müdürleri, Tarım Bakanlığı’nın diğer bürokratları, bağlı kuruluşların yöneticileri, TZOB Yönetim Kurulu üyeleri, Ziraat Odası başkan ve yöneticileri, üniversitelerden akademisyenler, Ziraat Fakültesi öğrencileri ile çiftçiler katıldı.

Yine iklim değişikliğinden en fazla etkilenecek Karapınar ilçemiz  Ziraat Odamızın, ‘İklim Değişikliğinin Tarımsal Ürünlere Etkisi Üzerine Yapmış ve hala çalışmaların devam etmekte olduğu çalışmalarla çiftçilere bilinçli tarım yöntemlerini anlatması, küresel iklim değişikliklerine karşın geleneksel tarımdan modern tarıma geçiş çalışmalarını ve sürdürülebilir kırsal kalkınmaya destek vermiş olmasından dolayı,Bölge halkının gelir düzeyine ve yaşam kalitesinin artırılmasına katkı sağlanmış, bölge tarım potansiyelinin optimal düzeyde kullanılmasına yönelik amaç ve stratejiler geliştirilmiş olmasından dolayı Tarım Bakanımız Sayın Faruk Çelik tarafından ödüllendirilmiştir.