Kuru Tarım alanlarında Kuraklık Riski Artıyorr

Kuraklık nedeni ile ilçemizde ekili bulunan Kıraç arazilerde hububat ürünleri susuzluktan yanmaya başladı.Çaresiz durumda olan ve önümüzdeki günlerde de yağış gözükmediginden dolayı kıraç ekinlerden ümidini kesen çiftçilerimiz ekili hububat alanlarını koyunlarına otlatıyor.
İçinden çıkılmaz halde borç döngüsü içerisinde bulunan çiftçilerimiz bu senede kuraklık nedeniyle zarar üstüne zarar görerek ekonomik yönden çöküş dönemine girdiklerini belirterek tarımsal üretimin devam ettirilebilmesi için Devletimiz tarafından acil yardım eli uzatılması gerektiğini belirttiler.
Karapınar Ziraat odası başkanı Durmuş Üner ilçemizde kuraklıktan zarar gören kıraç ekili tarlaları gezdi ,çiftçilerimizle görüşerek talep ve isteklerini dinledi.Başkan Üner; Tüm dünya genelinde yaşanan ve ilçemizde de şiddetli şekilde görülen kuraklık nedeniyle yaşanan sıkıntıları ve üreticilerimizin isteklerini ,tarımsal üretimin ve çiftçiligin devam ettirilebilmesi için yapılması gerekenleri ilgili makamlara iletilecegini belirtti.