ÇEVRE DOSTU TARIM UYGULAMALARI

Bugün Karapınar Ziraat Odasının çevre dostu tarım uygulamaları çalışmaları kapsamında S.Ü.Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Levent Ünlü'nün teknik desteği ve Oda Başkanı Durmuş Üner ile teknik ekibinin katılımıyla mısır ve şeker pancarında bazı yıllar salgın oluşturan Karadirina olarak adlandırılan Çizgili Yaprak Kurdu ( Spodoptera exigua)’nun feromon tuzaklarını ilçenin tarım alanlarının farklı bölgelerine ve S.Ü. Karapınar MYO Tarım Uygulamaları sahasına kurduk. Feromon tuzakları mısır ve şeker pancarı bitkilerinin 2-4 yapraklı olduğu erken dönemde kurulması gerekmekte ve tuzakların kurulmasının amacı, mısır ve şeker pancarı tarlalarında Çizgili Yaprak kurdunun bu yıl görülüp görülmeyeceğini anlamak ve eğer varsa zararlı böcek salgın oluşturup çok fazla zarar vermeden kimyasal mücadelesini sağlamaktır. Erken dönemde zararlı böceğin sayısı azsa, kurulan tuzaklar onları yakalayacak ve hiçbir kimyasal ilaç atılmasına gerek kalmadan mücadele mümkün olacaktır.
Feromon tuzakları Ziraat Odası teknik ekibi tarafından periyodik olarak takip edilecek gelişmelere göre çiftçilerimiz bilgilendirilecektir.