TÜNEL PAKETLEME İLE DAHA KALİTELİ YEM PROJESİ İLE

ÇİFTÇİLERİMİZE BİR HİZMET DAHA

KOP KALKINMA İDARESİ BAŞKANLIĞINCA DESTEKLENEN

TARIM VE ORMAN İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ VE KARAPINAR ZİRAAT ODASINDAN ÇİFTÇİLERİMİZE BİR HİZMET DAHA

Karapınar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Karapınar Ziraat Odası Başkanlığı’nın Ortaklaşa hazırlayıp KOP Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunduğu ‘TÜNEL PAKETLEME  ve SİLAJ PAKETLEME MAKİNALARI’ Projesi KOP İdaresi tarafından kabul edilerek sistemin alımı için kaynak aktarımı gerçekleştirildi.

İlçemizde yoğun olarak büyükbaş hayvancılık yapılmakta buna bağlı olarak da büyük oranda kaba yem ihtiyacı oluşmaktadır. Üreticilerimiz tedarik ettikleri Kaba yemleri yanlış depolamalarından dolayı hem yüksek oranda kaba yem kayıplarına neden olmakta hem de hayvanlarına sağlıksız yem sağlamakta hem sağlıksız ve verimsiz hayvan üretimi yapılmakta hemde kaba yem maliyetlerini yükseltmektedir. Denildi.

Proje ile Özellikle Büyükbaş Hayvancılıkta tedariki yapılan Mısır,Yonca,Fiğ gibi ürünlerin yeşil olarak slajının yapılması yanında ,Nemli Danelik Mısırın hasadının yapılarak bu sistemle Tünel Paketlemesi yapılarak hayvancılık sektörüne alternatif sağlıklı ve sıfır kayıpla kaba yem kazandırılması ,üretici maliyetlerinin düşürülmesi hedeflenmiştir. Tünel Paketleme Sistemi en kısa sürede tedarik edilerek bahar döneminden itibaren çiftçilerimizin hizmetine sunulacağı belirtildi.