Şeker Pancarı Üreticileri ile Yetkili Müdürleri buluşturarak

İlçedeki sıkıntıları dile getirdik.

ŞEKER PANCARI ÜRETİCİLERİ İLE BİR ARAYA GELİNDİ.

Karapınar Ziraat Odası Başkanlığı ve Karapınar Pancar Bölge Şefliğinin Beraber Düzenlediği Toplantıya Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Durmuş ÜNER 'in ev sahipliği yapmıştır.Toplantıya Türkiye Şeker Genel Müdürlüğü Tarımsal Proje ve Tesisler Daire Başkanı Nihat ARAS,Ereğli Şeker Fabrika Müdürü Niyazi DEVELİ,Ereğli Şeker Ziraat Müdürü Ahmet OĞLAK ve Karapınar Pancar Bölge Şefi Şensen TÜRKER Katılmıştır.İlçemizde Şeker Pancarı Üretimi yapan çiftçilerimizin yoğun katılımı ile gerçekleşen toplantıda geçen üretim sezonunda yaşanan sıkıntılar yetkililere aktarıldı.Ereğli Şeker Ziraat Müdürü Ahmet Oğlak geçen yıl randevu sisteminin tam uygulanamadığını ve günlük alınan pancar miktarının yanlış hesaplanmasından dolayı aksaklıkların olduğunu belirtti. Ancak bu üretim sezonunda bu hataların düzeltilerek tamamen randevulu sisteme geçilerek üreticilerimizin mağdur edilmeyeceğinin sözünü verdiler.Genel müdürlükten katılan Tarımsal Daire Başkanı Nihat Aras bey Karapınar Bölgesine Maus denilen Pancar yükleme ve Temizleme Makinalarından alınarak Pancar Yükleme işleminin Maus ile yapılması gerektiğinin bilgisini verdi.