KARAPINAR TURŞU MARKALAŞIYOR

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen,Karapınar Kaymakamlığı ve Karapınar Ziraat odasının ortaklaşa yürttüğü Hırtlak Turşu Tesis Projesi üretim başlamıştır. Projemizin amacı Karapınar İlçemizde Yeşilyurt, Akören, Kesmez, Oymalı, Zafer, Küçükaşlama, Sandıklı mahallelerinde hırtlak (ham kavun) ve sarımsak yoğun olarak üretimi yapılmaktadır. İlçemizde yöresel olarak yapılan hırtlak turşusunu tarım dışı gelir getirici faaliyetler kapsamında değerlendirmek ve Pazar oluşturmak. Gelir düzeyi düşük olan ve Sosyal yardımlaşma vakfından yardım alan öncelikle kadınlara istihdam sağlamaktır.Turşu tesisinde üretilen ürünlerimiz (Hırtlak Turşu,Kornişon ve karışık turşu)ilçemizde faaliyet gösteren bir çok market ve şarküterilerde satışa sunulmuştur.İlçe dışından gelen yoğun taleplerede Karapınar Ziraat Odası ile iletişime geçerek (Tel: 0332 755 11 71)anlaşmalı kargo ile gönderim yapılmaktadır.