KARAPINAR'DA YAZ SERACILIĞI BAŞLIYOR

Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, üreticilere alternatif üretim modellerini göstermek amacıyla KOP İdaresi desteği ile yürüttükleri proje kapsamında yaptıkları sera kurulumlarını tamamladıklarını söyledi.

Proje kapsamında fidelerin sera sahiplerine teslim edildiğini belirten Başkan Üner, "Dünyada su sorunu olduğu bir gerçek. Bunu da göz önüne alarak alternatif ürünlere daha çok  yönelmemiz gerekir. İç Anadolu bölgesinde sera ekili alanları gezdik. Bunları ilçemiz çiftçisine kazandırmak için proje hazırlayıp KOP’a sunduk ve projemiz kabul edildi. İlçemizde büyük oranda  tarla tarımı yapılıyor. Bölgemizde alternatif ürünlerin yetişmesini  istiyoruz. Büyük tarlalarda üretim yapmayan üreticilerimiz de var. Onlara örnek teşkil etmesini istedik. Çifçilerimize 9 sera kazandırdık. Birisini de ziraat odası bünyesinde kurduk. KOP yetkililerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

KOP ile birlikte çoy sayıda yürüttükleri proje ile bölge çiftçisine önemli katkılar yaptıklarını dile getiren Üner, kendi uygulama seralarında ise 500 metrekarelik alanda 600 adet ilk sebze fidesi dikimlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çiftçilerin alternatif ürünlere ilgilerini artırmak istediklerini vurgulayan Üner, "Bu süreçte projenin finansman kaynağını ve teknik desteğini sağlayan başta KOP İdaresi Başkanlığı olmak üzere proje yürütücüsü Karapınar Kaymakamlığı’na, proje ortağımız Karapınar Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'ne ve emeği geçen herkese üreticilerimiz adına teşekkür ederim” diye konuştu.