Hazineye Ait Tarım  Arazilerinin Satış ve Ecrimisil hakkında

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satış ve Ecrimisil hakkında

Karapınar İlçemiz Reşadiye, fevzipaşa, Sandıklı, Gaziosmanpaşa, Kayalı ve Yeşilyurt(Salur,Sırçalı,bağdaylı,Güzelkışla)Mahallelerinde bulunan Hazineye ait tarım arazilerinin satış ve ecrimisil tebliğatları Karapınar Milli Emlak  Şefliğince dağıtıma çıkarılmış olup, Hazine arazisi kullanan vatandaşların BİZZAT Karapınar Milli Emlak Şefliğine müracaat etmleri gerekmektedir.Vatandaşların satışı gelen tarım arazilerinde 3 ay, ecrimisillerde ise 60 gün içerisinde ödeme yapmaları gerekmektedir.

Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19)salgını nedeniyle satış işlemleri sırasında oluşabilecek yoğunlukları en aza indirmek adına bazı tedbirler alınmıştır.

Satış ve Ecrimisil tebligatlarının dağıtımı 08.07.2020 tarih itibarıyla başlamıştır.Ancak satış işlemleri 20 Temmuz 2020 Pazartesi günü başlayacaktır..20 Temmuzdan önce ödeme alınmayacaktır.

Hazine arazisinin buluduğu Mahalleye göre 3 Ay Boyunca ;

Her Pazartesi     : Fevzipaşa Mahallesi

Her Salı             : Sandıklı ve Gaziosmanpaşa Mahallelerindeki

Her Çarşamba  : Kayalı ve Yeşilyurt Mahallelerindeki

Her Perşembe  : Reşadiye Mahallesindeki

Hazineye ait tarım arazilerinin satış işlemleri yapılacaktır.Cuma günü ise satış yapılmayacaktır.Ecrimisil ödemelerinde ise gün sınırlaması yoktur.

Ecrimisil ödemeleri için son gün 18 Eylül 2020 Cuma günü

Satışlar için son ödeme günü 16 Ekim 2020 Perşembe günüdür.

Satış sırasında vatandaşların sosyal mesafeyi korumları,maske takmaları ve hijyen kurallarına dikkat etmeleri gerekmektedir.