EREĞLİ ŞEKER FABRİKASI MÜDÜRÜ MEHMET YÜKSEL MAKAMINDA ZİYARET EDİLDİ.

EREGLİ ŞEKER FABRİKASI MÜDÜRÜ MEHMET YÜKSEL MAKAMINDA ZİYARET EDİLDİ.
Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner YÖnetim Kurulu üyeleri Ali Yükseler ve Şamil Yazgan ile birlikte Ereğli Şeker Fabrikası müdürü Mehmet Yüksel i makamında ziyaret ettiler.Başkan Durmuş Üner son günlerde Karapınar ilçemizde şeker pancarı ekili arazilerde yoğun şekilde görülen yaprak çizgili kurdu karadrina zararlısının ciddi manada zarar verdiğini belirtti.Bu zararlı nedeniyle üreticilerimizin kimyasal ilaç mücadelesi yaptığı mücadele nedeniyle birim dekar maliyetlerinin 25.00TL artış gösterdiğini belirterek Karadrina zararlısının bitkiye vermiş olduğu zarardan dolayı şeker pancarının vejetatif dönemi tamamlayamadığından ,genaratif döneme de geçemedigi için verim kaybının yaşanacağını belirtti.
Başkan Üner ,Elde olmayan bu verim kaybından dolayı üreticilerimizin fabrikaya olası eksik pancar teslim edeceginden, fabrika tarafından üreticilerimize uygulanacak eksik tonaj cezasının en azından bu yıl uygulanmaması gerektiğini söyledi.
Oda heyetimiz ilçemizde Ş.pancarı üretimi ,maliyetler,Karadrina zararlısı ve yapılması gereken çalışmalar ile ilgili hazırlamış olduğu raporu fabrika müdürü Mehmet Yüksel e teslim etti.