Başkanımız Durmuş ÜNER ve Oda Başkanları KONTV de Tarımsal sorunları anlattılar.

Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş ÜNER,Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat KAVUNEKER,Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir KAĞNICIOĞLU ve Meram Ziraat Odası Başkanı Murat YAĞIZ ile birlikte  KONTV genel yayın yönetmeni Yaşar TOY'un  sunuculuk yaptığı Tarım Meydanı proğramına katılarak  Çiftçilerimizin yaşadığı Tarımsal Sorunları Dile  Getirdiler.Başkanımız Durmuş ÜNER öncelikle Konya'nın bazı bölgelerinde yaşanan Doğla afet olarak bildiğimiz Dolu yağışından zarar gören Üreticilerimize geçmiş olsun dileklerini ileterek,bu konuda TARSİM sigortalarının yapılması gerektiğinin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır.Çiftçilerimizin çok zor şartlarda ve yüksek maliyetlerde üretim yapmaya çalışmasına rağmen her yıl giderek artan girdi maliyetlerinin yanında Çiftçimiz ürettiği ürünlerde aynı oran artış olmadığı için  çiftçilerimiz kar yerine zarar etmeye başlamıştır.Bu sorunların en kısa zamanda çözüme ulaşması için çiftçilerle iç içe olan Ziraat odalarının Tarım ve orman Bakanlığı tarafından dikkate alınarak her zaman tarımla ilğili konularda masada oturması gereklidir.denildi. 2019 yılı üretim sezonunda en büyük maliyetlerin çiftçilerimizin olmasssa olmazı Mazot,Gübre,Tohum,Elektrik,Kimyasal ilaçlarda  yaklaşık olarak Yüzde Yüze yakın artış olduğu fakat TMO nun açıkladığı hububat fiyatlarında yüzde 27 artış olduğu bu aradaki farkın kapanmasının mümkün olmadığı bir kez daha anlatılımıştır.Dış havzalardan su getirilmesi,Çiftçilerimizin kullandığı mazot KDV ve ÖTV vergilerinin kaldırılması,Sulama kullanılan Sulama kuyularının Depo ruhsatlı olanların Tarımsal ruhsata çevrilerek  enerji bedellerinin indirime gidilmesi gereklidir.