2020 YILI PANCAR NAKLİYE ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

2020 Yılı Şeker Pancarı Hasadının başlamasıyla birlikte Ereğli Şeker Fabrikasına hasat edilen pancarlar taşınmaya başladı. Ereğli Şeker Fabrikası 2020 nakliye ücretlerini 21,76 TL/Ton olarak belirlemişti.2019 yılı için belirlenen Nakliye Ücreti 27.00 TL/Ton ,2020 yılı için belirlenen Nakliye ücreti bir önceki yıla göre çok düşük kalmış, Nakliye işini yapan kamyoncu esnafı belirlenen fiyat üzerinde fiyat talep etmesi neticesinde, pancar üreticisi çiftçilerimizden geçen yıla göre daha fazla ekstra nakliye ücreti talep etmektedir. Bu durumdan hem pancar üreticisi çiftçilerimizin hem de nakliyeci esnafının maddi zararını en aza indirebilmek için Karapınar Ziraat Odası Başkanlığı olarak Başkan Durmuş ÜNER, Karapınar Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Ahmet EMEKLİ, Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf ZENGİN heyet halinde gerek Ereğli Şeker Fabrikası, gerekse Türk Şeker Genel Müdürlüğünde bir dizi görüşmeler gerçekleştirmişler ancak tüm çabalara rağmen, belirlenen fiyatın yükseltilmesi noktasında maalesef olumlu sonuç elde edilememiştir.

Çiftçilerimizle, Nakliyeci esnafı arasında oluşabilecek anlaşmazlıkların önüne geçmek için ilçemiz mahalle, yayla ve beldelerinin mesafesine göre Pancar Kantarlarına ve Ereğli Şeker Fabrikasına nakliye ücretleri aşağıda gibi belirlenmiştir.