2019 Yılı Şeker Pancarı Alım Fiyatı açıklandı

DUYURU

2019 YILI ÜRÜNÜ % 16 POLAR ŞEKER İHTİVA EDEN NET 1 TON A KOTASI ŞEKER PANCARI BAZ ALIM KESİN ve 2020 YILI BAZ ALIM AVANS FİYATI 300 TL/TON OLARAK BELİRLENMİŞTİR.

Türkşeker tarafından 2019 yılında; 36 il, 1.193 yerleşim biriminde, 34.424 üretici tarafından 1.120.634 dekar sahada üretilen tahmini 6 milyon 950 bin ton pancar için baz alım kesin fiyatı belirlendi. Buna göre, üreticinin teslim ettiği % 16 polar şeker ihtiva eden firesi düşürülmüş net 1 ton A kotası şeker pancarı için 300 TL ödenecektir. Açıklanan bu fiyat; 2018 yılında 235 TL/ton olan baz alım fiyatının % 27,66 ve 2018 yılında gerçekleşen yıllık ortalama % 16,33 enflasyon oranının da 11,33 puan üzerinde olmuştur. 300 TL/ton olarak açıklanan 2019 yılı şeker pancarı alım fiyatı, 2019 yılı için hedeflenen % 15,90 enflasyon oranının 11,76 puan üzerinde gerçekleşmiştir. Bu fiyat (300 TL/ton) aynı zamanda 2020 yılının da pancar baz alım avans fiyatı olarak belirlenmiştir. Açıklanan bu pancar fiyatı ile hem pancar üreticisinin enflasyonun üzerinde gelir elde etmesi, hem de ülke şeker ihtiyacını karşılayacak miktarda pancar üretimi sağlanmış olacaktır. Üreticilerimize bereketli ve bol kazançlı mahsul yılı geçirmelerini diliyor, her zaman onların yanında olacağımızı ve desteklerimizin devam edeceğini ifade ediyor, açıklanan fiyatın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.